logo 1 white name klein.png
PROVENÇAALSE MARKTEN
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2
 

Voor een streepje “couleur locale” is de markt een perfecte plek. Fruit, groenten, kazen, wijnen, tapenades, charcuterie, olijven, noten, gebraden kip, paella, maar ook zepen, tafellinnen, kruiden, kledij, lederwaren, keramiek, …voor ieder wat wils! Elk dorpje heeft zijn eigen specifieke marktdag. In Bédoin is maandag marktdag…een unieke belevenis om de Provençaalse sfeer op te snuiven. Let wel: de markt begint rond 8 uur en eindigt op de middag tussen 12 en 13 uur. 

 

Markten in de omgeving: 

 

Maandag: Bédoin, Mazan, Bollène

Dinsdag: Caromb, Mormoiron, Vaison-la-Romaine, Beaumes-de-Venise, Fontaine-de-Vaucluse

Woensdag: Malaucène, Sault

Donderdag: Vacqueyras, Nyons, Gordes, Fontaine-de-Vaucluse, L’Isle-sur-la-Sorgue

Vrijdag: Carpentras, Cairanne

Zaterdag: Pernes-les-Fontaines, Bollène

Zondag: Vaison-La-Romaine (juli en augustus), L’Isle-sur-la-Sorgue (ook brocante en antiek); brocante markt in Carpentras

 

Er zijn ook de “brocantes” en de “vide greniers”. Deze zijn best te vergelijken met onze rommelmarkten. Je kan er soms wel eens leuke en originele zaken op de kop tikken. Vele Fransen zien een bezoek aan de rommelmarkt als een uitje en maken er echt een happening van. Let op de borden aan de kant van de weg met plaats en datum aanduiding. Op zondag is er de drukbezochte wekelijkse brocante markt in Carpentras (Parking Les Platanes).