press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

press to zoom
1/1

Van Mont Serein naar de top van Ventoux, 10 km

Le Mont Ventoux is bekend en berucht bij wielrenners, maar ook interessant voor wandelaars. Bij elke wandeling in de omgeving van Bédoin zie je bijna altijd wel een glimp van de Mont Ventoux, dus de beklimming van deze berg mag niet ontbreken in de vakantie. Vanaf de parkeerplaats bij Station du Mont Serein (1408 meter) wandel je langs de camping om na circa 500 meter rechtsaf een smal bospad te nemen. De route naar de Mont Ventoux staat al aangegeven (4,5 km, 1 uur 50 wandeltijd). Het pad maakt hier nog deel uit van zowel van de GR4 als de GR 9. Bij de splitsing ga je verder over de GR 4 en laat je de GR 9 links liggen.

Het pad slingert door het bos, waarbij je af en toe een blik hebt op het Station du Mont Serein. Ongemerkt ben je toch al aardig wat meters de hoogte in gegaan.

Het pad zigzagt over de berg tot aan de weg waar een uitzichtpunt is met een table d’orientation, waarop de omringende bergen vermeld staan. Het uitzicht is werkelijk prachtig. Op de top van de Mont Ventoux (1911 meter) staat een meteorologisch observatorium, gebouwd in 1882. Op de top is het een komen en gaan van fietsers en auto’s. Iets onder de top ligt ook nog een kapelletje Chapelle Sainte-Croix.

Op de terugweg slinger je over een stenig pad naar beneden. Het stenig pad gaat weer over in het bospad, waarbij er af en toe bomen dwars over het pad liggen, maar daar kun je gemakkelijk over of onder door. Om terug te keren bij het beginpunt neem je voor het laatste gedeelte een andere route. Je neemt het pad richting Caravaneige, op een bordje aangegeven met 1,2 km. Het brede graspad brengt je bij een mooi uitzichtpunt alvorens het weer verder door het bos gaat. Het pad verlaat het bos en komt uit bij een grashelling, waar men in de winter kan skiën. Over de grashelling daal je af naar het vertrekpunt. Als je omkijkt zien je nog de toren van de Mont Ventoux.

Praktische informatie:

Parkeergelegenheid: Station du Mont Serein
Horeca: Op de top van de Mont Ventoux

Moeilijkheidsgraad : Middelmatig - 10km - 3h30

Hoogtemeters : 575m

Bewegwijzering : 1 à 3 : geel (silhouette d'un entomologiste + raquettes)

                              3 à 7 : wit-rood

                              7 à 8 : geen wijzers

                              8 à 7 : geen wijzers

                              7 à 5 : wit-rood

                              5 à 1 : geel (silhouette d'un entomologiste + raquettes)