logo 1 white name klein.png
Sault en omgeving
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Als je vanuit het point de vue in de Gorges de la Nesque verder doorrijdt richting Sault passeer je op je linkerkant het mooie dorpje Monieux. Neem even de tijd om dit dorpje te bezoeken. 

Sault zelf is een oud versterkt dorpje, gelegen op een rotsachtige uitloper van het “Plateau de Vaucluse”. Het dorpje kijkt uit over “Val de Sault”, een prachtige vallei met grote lavendelvelden omringd door de Mont Ventoux, de Gorges de la Nesque en de Col ND des Abeilles. Sault is hét middelpunt van de lavendelteelt. De bloei van de lavendel is het mooist na 15 juni. Op 15 augustus is het groot oogstfeest waarbij onder andere wedstrijden lavendel oogsten met sikkel (zowel voor professionelen als amateurs) worden gehouden. Een ware belevenis!  Je kan de Mont Ventoux ook oprijden vanuit Sault. Deze beklimming is minder steil maar wel langer. Na 20 km bereik je Chalet Reynard. De laatste 6 km zijn dezelfde als de beklimming vanuit Bédoin.

Verder voorbij Sault ligt het zeer charmant dorpje Banon. Op het hoogste punt, naast het pas gerestaureerde oude hospitaal, wacht je in het juiste seizoen een adembenemend uitzicht op de lavendelvelden. Maar in Banon kan je ook zeer lekkere geitenkaas kopen (gewassen in eau de vie en gewikkeld in kastanjeblad) én de typische “brindilles”. Dit zijn lange worsten in allerlei smaken en zeer geliefd voor bij de picknick. En dan is er ook nog “Le Bleuet”, dé grootste boekenwinkel op het Franse platteland. Voor wie graag leest is dit zeker een “must”!