logo 1 white name klein.png
Ten zuiden van Bédoin
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Venasque is een heel pittoresk dorpje met een prachtig uitzicht. Venasque is gekend voor zijn kersen, dus zeker proeven! Weetje: de kersen in de Ventoux streek hebben een IGP label (Indication Géographique Protegée) toegekend gekregen ‘Cerises des coteaux du Ventoux’. Dit label garandeert afkomst en kwaliteit van de kersen. 

Pernes-les-Fontaines vooral is bekend voor zijn 40-tal fonteinen, die je kan bewonderen tijdens de wandeling “Le Circuit des Fontaines”. Dankzij deze route ontdek je ook vele kleine straatjes die je anders misschien links zou laten liggen. Heel sfeervol!

In Fontaine-de-Vaucluse ontspringt de rivier de Sorgue op een speciale manier. Het water komt vanuit een zeer diep gelegen bron (308 m!) naar boven. Dankzij de stroming op de Sorgue draaien er nog enkele schepraderen die bewaard zijn gebleven. Vroeger waren er papier- en wolfabrieken die gebruikt maakten van deze energie en zorgden voor de groei van het dorpje. Nu is er nog één papiermolen over die je kan bezoeken en die werkelijk prachtige en unieke papierwaren verkoopt. 

Isle-sur-la-Sorgue wordt volledig omsingeld door het water van de Sorgue, zodat je verplicht bent één van de bruggen over de Sorgue te nemen om de stad te bezoeken. Ook hier vind je vele schepraderen terug die getuigen zijn van een rijk industrieel verleden, voornamelijk verbonden met wol en zijde. Zondag is er de indrukwekkende markt langs de Sorgue. Je vindt er naast de typische Provençaalse producten ook brocante en antiek.